Blog

Günümüz eğitim sisteminde veli ve öğrenciler her ne kadar merkezi sınavlara odaklansalar da okul sınavları önemini ve etkisini korumaktadır. Gerek öğrencilerden geri dönüt aracı olması gerek ortalamaya etkisi ile öğrencilerin korkulu rüyasıdır okul sınavları. Fakat planlı bir çalışma disiplini ile okul sınavları kabus olmaktan çıkabilir. Nasıl mı? Yazımızı okumaya devam edelim.

Hepimizin bildiği üzere çoğu öğrencinin yaptığı şey şudur. Sınavdan bir önceki gün hatta gece dersin başına oturulur ve bir yığın halinde ezberlenmeye çalışılır. Doğal olarak beyin neyi depoladığının farkında olmadığı için bu bilgi yığınını nerede kullanacağını bilemez.

Sınav esnasında da heyecanla birlikte ne yazacağını bilemez öğrenci. Hatta alakasız sorulara alakasız bilgilerin yazılmasının sebebi de budur. Belki bir kaç puan alabilirim umuduyla. Fakat şu bir gerçek ki bu şekilde düzensiz günü kurtarmaya yönelik çalışmalarla asla hedeflerimize ulaşamayız.

Yapacağımız bir kaç çalışma taktiği ile okul sınavlarından yüksek notlar almak sanıldığı kadar da zor değil. İlk yapacağımız şey dersi derste dinlemek ve not tutmak. Not tutarken dikkat etmemiz gereken şey öğretmenin anlattığı konuyu kendi cümlelerimizle yazmak bu hem o an konunun daha iyi kavranmasını hem de ders çalışırken rahat etmemizi sağlar. Dikkat etmemiz gereken diğer bir unsur günlük tekrarlar. Okulda öğrenilen konuların günlük olarak tekrar edilmesi hem konunun kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe geçmesine yardım eder hem de öğrencinin anlamadığı bir kısım varsa onun farkına varmasını sağlar.

Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Ayrıca günlük tekrarları yaparken öğretmenlerin önemli olduğunu söylediği kısımlar renkli kalemlerle belirtilmelidir. Bu sınavdan önceki gün notlara göz atarken dikkatimizi çekmesini sağlar. Eğer çalıştığımız ders sözel bir ders ise okuduğumuz kısmın özetini çıkarabilir, sayısal bir ders ise ders esnasında çözülen soruları kendimiz çözebiliriz. Bu şekilde ne kadar öğrendiğimizi de ölçmüş oluruz. Konuyu tam anlamıyla anladığımızda ise test soruları çözerek bilgilerimizi pekiştirebilir yanlış veya boş sorularımızı okul öğretmenimizle beraber irdelemeliyiz. Bu şekilde yanlış öğrenmelerin önüne de geçmiş oluruz.

Okul sınavlarında dikkat etmemiz gereken bir diğer unsur da çalışma ortamımızın ders çalışmaya uygun olmasıdır. Çalışma masasında ve çok gürültülü olmayan bir ortamda ders çalışmak konsantrasyonumuzun bozulmasını engeller. Ayrıca kısa molalar vermek de zihnimizi dinlendirmek açısından önemlidir.

Bir de ders çalışma yöntemlerini bilmek her zaman bize avantaj sağlar. Bu yöntemlerden en verimlisi başkasına anlatarak ders çalışmaktır. Bunu hem sesli hem de kendi cümlelerimizle yapacağımız için öğrenmede etkili bir yöntemdir. Bir diğer yöntem ise kodlama yöntemidir. Bu yöntem öğrenilecek konunun günlük hayattan kavramlarla kodlanarak zihinde tutulmasıdır. Bu şekilde ders çalışmak öğrencilerin dersten kolayca sıkılmasını da önler.

Bu şekilde bir çalışma disiplini oluşturan ve buna uyan öğrencilerin yapacağı tek şey sınavdan önceki gün gayet özgüvenli ve rahat bir şekilde deftere göz atmak olacaktır.

SAFİYE BAYRAM

Açılan sayfada 3 adımda ders paketini oluşturabilirsiniz. Almak istediğiniz toplam ders sayılarını yazıp adımları tamamlamanız yeterli…


 

Özel Ders Almak İster Misiniz?

6698 sayılı kanun kapsamında Atabey Eğitim Kurumları'ndan ticari elektronik ileti almayı istiyor musunuz ?

Formda yer alan kişisel verilerimin Gizlilik, Şartlar ve Koşulları sayfasında belirtilen usülde kullanılmasını kabul ediyorum.


Diğer Sınava Hazırlık YazılarıSınava Hazırlık


Rehberlik YazılarıÖzel Ders Blogu
})

Telefon+90 553 841 3028

   Fiyat Hesaplama