Blog

TYT Coğrafya’ya Nasıl Çalışılır?

İçinde bulunduğumuz DÜNYA…

Aslında birçok şeye çok da uzaktan bakmıyor muyuz sizce? Üzerinde yaşadığımız evren doğa aslında bilim, dersler sınav bunların hepsi bir bütün halinde. Bir lise öğrencisinin hayatındaki en önemli şeylerden biri şu an şüphesiz ki Haziran ayında yapılacak olan TYT ve AYT sınavı. Sınavda bizden istenen şeyler aslında hayatın tam da içerisinde olan matematik her an tükettiğimiz nefeste bile kullandığımız dil bilgisi, geçmişimizi bugüne taşıyan tarih ve bu yazımızda konumuz olan üzerine bastığımız topraklar COĞRAFYA. TYT sınavında 20 soru olan sosyal bilimler alanının 5 sorusu coğrafya dersinden sorulmaktadır. Peki TYT Coğrafya’ya nasıl çalışmalıyız?

3 Önemli Adım

Coğrafya dersinin temellerini yeterli harita bilgisine sahip olmak ve bu bilgileri harmanlayabilmek oluşturuyor. Coğrafya dersinde başarılı olmak ve 5 soruda 5 net yapabilmek için temel bilgilere sahip olmak gerekiyor. Temel bilgiler; harita bilgisi, iklim bilgileri ve iç kuvvetlerle ilgili bilgilerdir. Özellikle TYT alanında bu üç ana konuda yeterli bilgiye sahip olursanız bu alanda soru kaçırmanız çok zor olur.

Coğrafya dersi öğrencilerin görsel algı becerilerini kullanmalarını sağlayan ve bu konuda en fazla yararlandıkları derslerden biridir. Bu sebeple Coğrafya dersine çalışırken haritaları kullanmak görsel argümanlara sahip olmak dersi daha kolay öğrenmemizi sağlar.

Coğrafya dersine çalışırken ilk olarak temel bilgilere hakim olmamız gerektiğine değindik; bu bilgilerin en önemlisi temel harita bilgileridir. Türkiye’nin fiziki siyasi haritalarıdır. Ders çalışmaya başlamadan önce haritaları önümüze koyarsak takıldığımız yerlerde görselden yararlanır ve sürekli baktıkça harita bilgilerine aşina oluruz.

Coğrafya dersine çalışırken sahip olduğumuz görsel şekillerden ve internette mevcut olan coğrafi videolardan kısa filmlerden yararlanabiliriz. Diğer derslere oranla coğrafya daha fazla hayatın içinden olan hatta zaman zaman hayatın tam içinde yaşadığımız bir ders olduğundan dolayı (depremler, doğal afetler) ezberlemeye gerek kalmadan direk öğrenerek başarılı olunabilecek bir derstir. Öğrenme işlemini haritalar, görseller ve videolar aracılığıyla desteklemek yetmez. Çıkmış soruları taramak gerekir. Her konunun ardından gerekli bir test çözümü yapılarak konu pekiştirilmelidir. TYT coğrafyası için temel bilgilere sahip olduktan sonra bu bilgileri yorumlamamız istenir. Yorumlama yeteneğimizin ilerlemesi için çok fazla soru taraması yapmalı, farklı kaynaklara yönelmemiz gerekmektedir.

Özellikle TYT bölümü coğrafya dersinde 5 soru diyip geçilmemeli 1 sorunun bile sınavda kaç bin kişinin önüne geçireceği unutulmamalıdır. Derse her gün belirli bir zaman ayırılıp kendi zihnimizde bilgiler canlandırılmalıdır. Görsel argümanlara sahip olmak artık çok kolay telefonumuzdan dahi anında açabilir bilgilerimizi tazeleyebiliriz. Günlük çalışmalarımızı yapmayı unutmamalı bilgilerimizi sürekli pekiştirmeliyiz… Çok da zor değil .. Altı üstü üzerinde yaşadığımız evren 🙂 Hepinize TYT Coğrafya’da başarılar diliyorum… 🙂

Psk. ESMA DİBA KALYONCU

Açılan sayfada 3 adımda ders paketini oluşturabilirsiniz. Almak istediğiniz toplam ders sayılarını yazıp adımları tamamlamanız yeterli…


 

Özel Ders Almak İster Misiniz?

6698 sayılı kanun kapsamında Atabey Eğitim Kurumları'ndan ticari elektronik ileti almayı istiyor musunuz ?

Formda yer alan kişisel verilerimin Gizlilik, Şartlar ve Koşulları sayfasında belirtilen usülde kullanılmasını kabul ediyorum.


Diğer Sınava Hazırlık YazılarıSınava Hazırlık


Rehberlik YazılarıÖzel Ders Blogu
})

Telefon+90 553 841 3028

   Fiyat Hesaplama