Blog

Üniversiteye hazırlık zamanı geldiğinde velilerin hummalı çalışması başlar: TYT-AYT hazırlık kursu araştırmak. Ama  TYT hazırlık kurslarının size sunduğu imkanların yeterli olduğunu anlamak için yeni sistem hakkında bilginiz olması lazım.

Bildiğimiz üzere ülkemizde sürekli sınav sistemi değişmekte. ÖSS, YGS, LYS derken şimdi de TYT, AYT, YKS oldu. ÖSS formatında iken sınava girmeden tercih yapılırken ve konu içerikleri 9. sınıf konularından oluşurken sonrasında bütün müfredat dahil edildi ve sınavdan sonra tercih formatına dönüldü. YGS – LYS formatıyla ikili sınav sistemine geçildi ve ilk baharda temel bilgileri ölçen bir sınav ve yazın ise kendi alanlarıyla ilgili sınav yapıldı.

Puan türleri değişti. En son TYT – AYT söz konusu. Branşların puanlarının eşit olduğu ancak soru sayılarının ve konu dağılımlarının farklı olduğu tek sınavlı sistem. Bu kadar değişiklik olurken öğrenciler paniğe kapılmakta kaygılanmakta ve ümitsizliğe düşmektedir. Ama unutmamalıyız ki sınavın adı, içeriği ve sistemi sürekli değişse de değişmeyen tek şey amaçtır. O da istediği üniversiteye ve bölüme yerleşebilmek.

Peki, ama nasıl? Bu kadar belirsiz bir ortamda öğrencilerimiz bu yoğun sürecin üstesinden nasıl gelecek? Aklımıza ilk gelen eski adıyla dershaneler (özel öğretim kursları). Öğrenciyi dershaneye kayıt ettiririz ve süreci onlar takip eder. Peki dershanede yapılan nedir? Ortalama 20 kişilik branşlarına göre ayrılmış sınıflarda alanında uzman öğretmenler tarafından hafta sonları ders (konu anlatımı), etüt öğretmenleri tarafından hafta içi 2 gün etüt (soru çözümü), haftalık rehber öğretmeninden alınan soru çözüm programı (günlük matematik 100 soru, fizik 80 soru vb…) Peki sizce bunlar yeterli mi? Okulda aldıkları eğitimden ne farkı var? Farkları söyleyecek olursak; daha az kalabalık sınıf, sıkıştırılmış müfredat, sizinde yapabileceğiniz bir çalışma programı!

 

TYT Hazırlık Kursları

TYT hazırlık kursları genel olarak yukarıdaki gibi sistematikleştiği için veliler ve öğrenciler bu sistem içinde kaybolabiliyor. Okulun birebir kopya sistemi nedeniyle öğrencinin faklı bir sonuca varması zorlaşıyor. Bunun düzelebileceği en iyi yol yeni bir sistem ve yöntemdir.

İyi ama peki veliler nasıl bir TYT hazırlık kursu tercih etmeli?

Bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Öğrenciye hangi noktalarda, hangi süreçlerde nasıl destek olmalı?

Asıl sorulması gereken sorular bunlar. Öncelikle şunu iyi bilmek gerekir. Üniversiteye yerleşmek için geçilen bu süreçte en kritik kavramlar sürdürülebilir motivasyon ve danışmanlıktır. Öğrenciyi motive etmek kolaydır ama onu sürekli motivasyonda tutmak zordur.

Peki bunu nasıl başaracağız? Öğrencimizin mevcut durumunu ve hedeflerini belirlemeliyiz. Sonrasında bu hedefe varmak için ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda program yapılmalı ve bu süreç birebir takip edilmeli. Bunlar alanında uzman danışmanlar tarafından öğrenciyle koordineli olarak yapılacak tabii ki. Bu sayede programlı ve istikrarlı şekilde ilerlerken, öğrencimizi sınav kaygısı, stres, bilinçsiz bir şekilde çok çalışmadan kurtarmış olacağız. Asıl amaç öğrencimizin potansiyelini ortaya çıkarabilmek ve rehberlik yapmak.

Rehberlikle öğrencimizi tanıyacak, problem yaşadığı noktalar üzerine yoğunlaşacak, öğrenciye ders çalışma alışkanlığı kazandıracak ve sorumluluk duygusunu geliştireceğiz. Bu sürecin baş aktörü öğrencimiz. Ancak ve ancak onu gerçekten sürece dahil ettiğimiz taktirde istediğimiz sonuca ulaşabiliriz. Danışmanlık alınması bu aşamada en önemli etkendir.

TYT Hazırlıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Asıl kritik nokta motivasyon ve danışmanlık olsa da bunların yapılmasının anlamlı olabilmesi için başka önemli noktalarda var. Öncelikle kalabalık sınıflardan ziyade 8-10 kişilik butik sınıflar veya birebir özel ders. Böylece öğretmenlerimiz öğrencimizi daha iyi takip edebilir ve öğrencilerinde katılımıyla bir ders işleyebilir. Öğrencinin rahat soru sorabilmesi ve anlamadığının öğretmen tarafından fark edilebilmesi ancak böyle mümkün. Öğrencinin dersteki ihtiyacı fark edilecek ki diğer önemli nokta olan ders çalışma programı buna göre planlanabilsin. Öğrenci sessiz bir çalışma ortamında takıldığında sorabileceği öğretmen gözetiminde ders çalışma ve soru çözme ihtiyacı var. Tüm bu çalışmalar öğrencinin keyfine göre değil öğretmenlerinin gördüğü eksiklere göre planlanmalıdır. Planda kalmamalı takibi o gün ki çalışması çözdüğü soru sayısı, doğru sayısı, yanlış sayısı, çalıştığı saat… Her bir öğrencinin programı, kendine göre yapılabilir. Bunun yapılması için de birebir takip ve rehberlik önemlidir.

Bu kadar yoğun bir sürecin bir ayağı da velimizdir. Tüm bu takipler,öğrenci görüşmeleri, ilerleme bir  dosyada kaydedilecek ve veli ile düzenli olarak paylaşılacak. Velimizin aktardığı bilgiler değerlendirilecek. Ancak bu şekilde öğrencimizin tüm potansiyelini açığa çıkararak hedeflediği bölüme yerleştirebiliriz.

Açılan sayfada 3 adımda ders paketini oluşturabilirsiniz. Almak istediğiniz toplam ders sayılarını yazıp adımları tamamlamanız yeterli…


 

Özel Ders Almak İster Misiniz?

6698 sayılı kanun kapsamında Atabey Eğitim Kurumları'ndan ticari elektronik ileti almayı istiyor musunuz ?

Formda yer alan kişisel verilerimin Gizlilik, Şartlar ve Koşulları sayfasında belirtilen usülde kullanılmasını kabul ediyorum.


Diğer Sınava Hazırlık YazılarıSınava Hazırlık


Rehberlik YazılarıÖzel Ders Blogu
})

Telefon+90 553 841 3028

   Fiyat Hesaplama