Blog

Deneme Sınavı Neden Önemlidir?

Üniversite hazırlık sürecinde birçok ders görür ve soru çözersin. Ancak bunlar tek başına yeterli olmayabilir. Öğrendiğin bilgileri ölçmek, zaman kontrolü yapabilmek, gerçek sınav öncesi heyecanını yenmek adına deneme çözmek çok önemlidir. Deneme sınavı sonrası eksik ve hatalarını görebilir, buna göre üniversite sınavına daha iyi hazırlanıp başarı şansını arttırabilirsin. Yani deneme senin için gerçek sınavın bir provasıdır. Gel birlikte üniversite hazırlık denemelerinde neye dikkat edilir sorusunun cevabını bulmaya çalışalım.

Ne Yapmalıyım? Ne Yapmamalıyım?

Peki üniversiteye hazırlık sürecinde girdiğin deneme sınavlarında neye dikkat etmelisin?  Amacımız eksiklerimizi belirleyip hataları en aza indirmek olacağından ilk dikkat edeceğimiz nokta sınava gereken önemi vermek ve soruları ona göre çözmek olmalıdır. Adına deneme sınavı dense de motivasyon kazanma açısından her sınavı ciddiye alıp girmek önceliğimiz olmalıdır.

Deneme sınavına başlamadan önce psikolojik olarak kendini iyi hissetmen çok önemli. Yorgun olduğunda ya da geç saatlerde çözmek yerine deneme sınavını zihninin dolu olmadığı sabah vakitlerinde çözmek senin için daha verimli olacaktır. Hatta sınava yaklaşmakta olduğumuz şu zamanlarda her Pazar saat 10.00’da deneme çözmen sana tecrübe kazandıracaktır. Böylece stres ve heyecan faktörünü en aza indirmiş olacak başarı şansını arttırmış olacaksın. Deneme çözeceğimiz zaman önemli olduğu gibi ortam da çok önemlidir. Ortamda konsantreni bozacak eşyalar veya dağınıklık olmaması gerekiyor. Düzenli, temiz bir masa dikkatinin dağılmasını en aza indirecektir. Denemeye başlamadan önce fiziksel olarak da kendini hazırlamalısın denemede gerçek sınavmış gibi düşünüp ara vermemen de çok önemli.

Deneme Sınavlarını Nasıl Çözmeliyim?

Deneme çözümü öğrenciden öğrenciye değişir. Kendini en iyi sen bilirsin. Bir deneme sınavında önce Türkçeden başla olmadı mı diğer deneme sınavında Matematikten başla. Böylece en verimli  ve en iyi başlangıç yapacağın dersi kendin bulabilirsin. Böylelikle doğru ders sıralaması yapmış olur ve zaman kontrolünü de sağlamış olursun.

Peki Türkçe sorularını nasıl çözmelisin? Uzun paragraf sorularının gözünü korkutmasına izin verme. Paragraf sorularında önemli olan soru köküdür. Soru kökünde istenileni paragrafı okurken çıkarmaya çalışmalısın. Böylece zamandan da kazanmış olursun. Ya Matematik? Matematik her öğrencinin çözmesi gereken ama ülkemizde en az netlerin olduğu kısım. Matematikte genellikle bir soruya takılıp diğerlerine zaman yetirememe durumu oluyor. TYT sınavında soru başına düşen ortalama süre 1.125 dk. işin içinden çıkamadığın matematik problemlerinde vakit kaybetmek yerine yapabildiğin diğer sorulara bak böylece vaktinden çalmamış olursun. Aslında deneme sınavında her bir bölüm için zaman belirleyebilir, o sürenin dışına çıkmamaya özen gösterebilirsin. Böylece son 10-15 dk yapamadıklarına tekrar göz atabilir, optik işaretlemelerini kontrol edebilirsin.

Deneme sınavlarının gerçek sınavın bir provası olduğunu ve seni hedeflerine götürecek bir adım olduğunu unutma…

Bu serinin bir sonraki yazısı “Deneme Sınavı Sonuçları Nasıl Analiz Edilmeli?” olacak. Okumanı tavsiye ederiz…

Açılan sayfada 3 adımda ders paketini oluşturabilirsiniz. Almak istediğiniz toplam ders sayılarını yazıp adımları tamamlamanız yeterli…


 

Özel Ders Almak İster Misiniz?

6698 sayılı kanun kapsamında Atabey Eğitim Kurumları'ndan ticari elektronik ileti almayı istiyor musunuz ?

Formda yer alan kişisel verilerimin Gizlilik, Şartlar ve Koşulları sayfasında belirtilen usülde kullanılmasını kabul ediyorum.


Diğer Sınava Hazırlık YazılarıSınava Hazırlık


Rehberlik YazılarıÖzel Ders Blogu
})

Telefon+90 553 841 3028

   Fiyat Hesaplama