Blog

Ders Nasıl Çalışılır ve Üniversiteye Hazırlık Sürecinde Zaman Verimli Kullanılmalı

Ders çalışma şekli ve süresi, sınavın önemine ve kapsamına göre çeşitleniyor. Üniversiteye giriş sınavına hazırlanmak yoğun bir çabayı gerektiriyor. Sadece lise bilgilerini ölçmeyen bu sınav, ilkokulda oluşturulan altyapının da ne kadar sağlam olduğunu test ediyor. Temel Yeterlilik Testi, öğrencilerin altyapılarının sağlamlığını ve kattıkları bilgileri ölçerken, AYT ve YDT sınavları lise hayatında nelerin öğrenildiğini ölçüyor.

Geniş bir ders ve konu yelpazesinin olması, üniversite sınavının son 1 yılda hazırlanmanın zor olduğunu söylüyor. Bu nedenle lisenin her yılını verimli çalışarak geçirmek son senedeki yükü hafifletiyor. 1 seneye yığılan konuların üstesinden gelmek daha stresli ve yoğun bir süreci gerektiriyor.

Ders nasıl çalışılır sorusundan önce eksik olunan her konunun not edilmesi gerekiyor. En zayıf olunan konudan başlayarak bir sıralama yapmak ve buna göre bir program hazırlamak iyi bir başlangıç olabilir. Böylece zamanı iyi ayarlayarak verimli bir sürece başlanabilir.

Ders Nasıl Çalışılır: Anahtar Kelime Verimli Çalışmak Olmalı

Sınavlar Matematik, Türkçe, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Tarih, Yabancı Dil derslerinden oluşuyor. Öğrenciler en önemli olan derslere yoğunlaşarak çalışmaya başlamalı. Ders nasıl çalışılır sorusu her ders ve hatta her konu için farklı olabilir. En verimli çalıştığınız saatleri bularak, size faydalı olan taktikler ile sınavlara hazırlanın.

Altyapısı eksik olan veya hedefleri yüksek olan öğrenciler, Haziran ve Temmuz aylarında konu çalışıp soru çözmeye başlayabilir. Böylece sene içerisinde çok fazla yığılma olmasının önüne geçebilirler.

2 saat verimli ve etkin bir çalışma, 8 saat verimsiz ve boş bir çalışmaya oranla daha verimlidir. Sırf saatleri doldurmak için zihni yormak yerine bugün bu konuyu verimli çalışıp bitirmeliyim demek daha faydalı olabilir.

Çok Değil Verimli ve Düzenli Çalışmak Başarı Getirir

Ailelerin büyük bir kısmı çocuklarının çok çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını dile getirirler. Öğrenciler kendi ailelerini memnun etmek için saatlerini kitap başında geçirebiliyor. Aynı zamanda çok çalışırsam istediğime ulaşırım bakış açısı da öğrencilere işlenebiliyor.

Bir öğrenciye çok çalışmalısın demek üzücü sonuçlar doğurabilir. Senenin başından sınavlara kadar geçen sürede ara vermeden her günün belli saatlerini soru çözmeye, konu çalışmaya ve tekrar yapmaya ayırın. Düzenli bir program ve etkin bir çalışma sistemi ile sınavlara hazırlanın. Ders nasıl çalışılır ile ilgili sorularınız için sitemizdeki diğer yazıları inceleyebilirsiniz.

Açılan sayfada 3 adımda ders paketini oluşturabilirsiniz. Almak istediğiniz toplam ders sayılarını yazıp adımları tamamlamanız yeterli…


 

Özel Ders Almak İster Misiniz?

6698 sayılı kanun kapsamında Atabey Eğitim Kurumları'ndan ticari elektronik ileti almayı istiyor musunuz ?

Formda yer alan kişisel verilerimin Gizlilik, Şartlar ve Koşulları sayfasında belirtilen usülde kullanılmasını kabul ediyorum.


Diğer Rehberlik YazılarıRehberlik


Sınava Hazırlık YazılarıSınava Hazırlık
})

Telefon+90 553 841 3028

   Fiyat Hesaplama